21 Aralık 2015 Pazartesi


Var mı mantıklı bir cevabınız?..

"Bunlar bir yana biz niye sürekli eve hapsediliyoruz, niye evlerimiz taranıyor, baskınlar yapılıyor canımıza kast ediliyor?"



Ben Cizre'den bir öğrenciyim. Burada geleceğinin hayalini dair kuramıyorsun.  Değil ben büyünce bu olacağım diye düşünmeyi yarın şuraya gideceğim bile diyemiyoruz.  Çünkü biz burada her an ölebilme ihtimali ile yaşıyoruz.  Yani anlık bir yaşantımız var.  Ben bunu hak ettiğimi düşünmüyorum. Kim olursa olsun her insanın yasamaya hakkı vardır. Bizim başta yasam hakkımız olmak üzere birçok hakkımıza el konuluyor.  Eğitimde bunlardan biri.  Biz her türlü zorluğa karşı okumak için direnirken top sesleri içinde ders çalışıp birşeyler öğrenmeye çalışıyorken simdi bu hakkımız tamamen elimizden alınmış görünüyor. Ne okula gidebiliyoruz nede ilçede bir öğretmen bulabiliyoruz. Bunlar bir yana biz niye sürekli eve hapsediliyoruz niye evlerimiz taranıyor baskınlar yapılıyor canımıza kast ediliyor. Bizim batıdaki kardeşlerimizden farkımız nedir niye onlar yılbaşına hazırlanırken biz yasam savaşı veriyoruz? Var mı mantıklı bir cevabınız?

(13 yaş)

2 yorum:

  1. Hiçbir cevabımızın olmaması hepimizin üzerinde bir lanet. Dünya adaletsiz... Hep birlikte tahtalardan, yastıklardan kurduğumuz hayali evler gibi yıkıp, yeniden kuracağız bu dünyayı. Çektiğiniz acılar insanlığı büyütecek. Sabret çocuk...

    YanıtlaSil
  2. Biz de burada hapisiz. Bizim burada düşleyebildiğimiz tek bir gelecek var: Bu korkunçluğun, vahşetin geri gelmemecesine gittiği bir dünya. Ne yazık ki çok kan var, çok acı var. Dayanın, e mi? İnanıyorum, elimizden geleni yapacağız, biz kazanacağız.

    YanıtlaSil