21 Aralık 2015 Pazartesi


Medya'dan.. 



Var mı mantıklı bir cevabınız?..

"Bunlar bir yana biz niye sürekli eve hapsediliyoruz, niye evlerimiz taranıyor, baskınlar yapılıyor canımıza kast ediliyor?"



Ben Cizre'den bir öğrenciyim. Burada geleceğinin hayalini dair kuramıyorsun.  Değil ben büyünce bu olacağım diye düşünmeyi yarın şuraya gideceğim bile diyemiyoruz.  Çünkü biz burada her an ölebilme ihtimali ile yaşıyoruz.  Yani anlık bir yaşantımız var.  Ben bunu hak ettiğimi düşünmüyorum. Kim olursa olsun her insanın yasamaya hakkı vardır. Bizim başta yasam hakkımız olmak üzere birçok hakkımıza el konuluyor.  Eğitimde bunlardan biri.  Biz her türlü zorluğa karşı okumak için direnirken top sesleri içinde ders çalışıp birşeyler öğrenmeye çalışıyorken simdi bu hakkımız tamamen elimizden alınmış görünüyor. Ne okula gidebiliyoruz nede ilçede bir öğretmen bulabiliyoruz. Bunlar bir yana biz niye sürekli eve hapsediliyoruz niye evlerimiz taranıyor baskınlar yapılıyor canımıza kast ediliyor. Bizim batıdaki kardeşlerimizden farkımız nedir niye onlar yılbaşına hazırlanırken biz yasam savaşı veriyoruz? Var mı mantıklı bir cevabınız?

(13 yaş)

Aynen hapiste gibi hissediyorum özgür kalmak istiyorum


Merhaba arkadaşlar. Ben Cizre’de yaşayan 15 yaşında olan bir kızım bugün sokağa çıkma yasağı çıktı ve herkes evlerinde  kapanmış. Aynen hapiste gibi hissediyorum özgür kalmak istiyorum bugün okulda olacağıma evde oturmuş bizim başımıza ne gelecek acaba ölecek miyiz yaşayacak mıyız diye düşünüyorum. Silah ve bomba seslerinden korkmuş insanlarız ben okulumu öğretmenimi arkadaşlarımı özledim. Bizim  eğitimimizi çalan kişiler kimse, Allah onların belalarını versin.
Ben ve kuzenlerim toplanmış ders çalışmak istiyoruz ama silah seslerinden çalışamıyoruz.
Nerede hak, nerede adalet.
Allahım bize yardım edin bizi kurtarın.

(15 yaş)

Kısacası...

"Şimdi liseli bir genç kızım ama okumamı ve büyüyüp meslek sahibi olmamı elimden aldılar"


Annem hep bana derdi okuyup bize bakacaksın ben de çok sevinirim ve beklenen gün geldi okula başladım. O gün çok heyecanlıydım.  Yeni arkadaşlar yeni öğretmenler ve en önemlisi okuma yazma öğrenecektim ve öğrendim. Şimdi liseli bir genç kızım ama okumamı ve büyüyüp meslek sahibi olmamı elimden aldılar. Ben bu saatten sonra bu korkuyla bu psikolojiyle her gün sonumuz ne olacak diye düşünürken nasıl okurum. Bana bunun cevabını verin.

Her şeye rağmen BARIŞ İSTİYORUM. Yani kısacası bu sokağa çıkma yasakları kaldırılsın lütfen. Kardeşlik ve barış içinde yaşayalım.

(15 yaş)